Wie ben ik?

Ik ben Esselien de Groot. Sinds 1996 woon ik in Coevorden waar ik een groot netwerk heb opgebouwd. Als zelfstandig journalist en tekstschrijver kan ik voor bedrijven en organisaties in het hele land elke gewenste tekst maken!

Ik ben geboren en getogen in het Achterhoekse Warnsveld en volgde het voortgezet onderwijs in het mooie Lochem.

Ik was bijna vijftien jaar werkzaam als journalist voor Wegener in diverse plaatsen op de Veluwe, waaronder Ede, Apeldoorn en Ermelo. In die tijd was ik enkele jaren rechtbankverslaggever en volgde de Puttense Moordzaak.

In 1996 ging ik aan de slag voor Boom regionale uitgevers. Voor dit bedrijf was ik actief in met name de gemeente Coevorden.

Sinds 2012 ben ik zelfstandig ondernemer en ik verzorg voor Boom wekelijks een aantal pagina’s voor de krant Coevorden HuisAanHuis, hét nieuwsblad in de gemeente Coevorden en aangrenzende gebieden. Daarnaast verricht ik werkzaamheden voor onder meer het bedrijfsleven en toeristische organisaties.

Naast de krant heb ik mijn hart verpand aan alle mogelijkheden van internet en social media. U kunt mij vinden op diverse social media: Facebook, Linkedin en Twitter. Zie hiervoor de contactpagina!

In mijn vrije tijd ben ik bezig op diverse fronten. Ik ben lid en oud-voorzitter van Rotaryclub Coevorden, lid van de evenementencommissie van Havenvereniging Coevorden en ik ben secretaris van Broodfonds Zuidoost-Drenthe. Eerder was ik betrokken bij de Ganzenmarkt Coevorden, de Drentse Wandelvierdaagse en Stichting Mont Ventoux, die zich inzet voor KWF Kankerbestrijding. Ik interesseer mij voor cultuur en ben bovenal een boekenliefhebber.

 
                                                              Esselien de Groot Taaltotaal
                                                                KvK-nummer: 54172845